Твърдението на САЩ, че Русия е изстреляла сателит, способен да унищожава

...
Твърдението на САЩ, че Русия е изстреляла сателит, способен да унищожава
Коментари Харесай

САЩ: Изстрелването на руски сателит засилва опасенията за конфликт в космоса

Твърдението на Съединени американски щати, че Русия е изстреляла спътник , кадърен да  унищожава други спътници , провокира реакции от страна на Кремъл, разказва  Voice  of America (VOA).

Според Съединени американски щати изстрелването на съветски спътник ускорява опасенията за спор в космоса, а Русия от своя страна  дефинира изказванието на Пентагона като „ подправена вест “:

Анализатор в галактическата дипломация съобщи, че това е последният образец за неразумно държание на Русия в космоса.

Но Кремъл отхвърли изказванията на Съединени американски щати и съобщи, че ще работи за интернационално съдействие в космоса.

„ Тя [Русия] ще предотврати превръщането на космоса в още една сфера на въоръжена борба. Ще продължим да насърчаваме мирното проучване на космоса в интерес на човечеството ", сподели Мария Захарова, представител на съветското външно министерство.

По-рано тази седмица Русия показа проекторезолюция на Организация на обединените нации, ориентирана към попречване на конкуренция във въоръжаването в космоса.

„ Той е ориентиран към препотвърждаване на държавните отговорности да не употребяват галактическото пространство за разполагане на всевъзможни форми на оръжия ", каза Василий Небензя, съветски дипломат в Организация на обединените нации.

Съединени американски щати разкритикуваха резолюцията. Американските законодатели се тормозят, че това е част от по-големите проблеми в връзките сред Съединени американски щати и Русия.

Припомняме, че през ноември 2021 година Русия организира тест за противосателитно оръжие, създавайки поле от орбитални парчета.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР